Moblino povijesno ugostiteljstvo

Primarna djelatnost tvrtke Taberna Historica j.d.o.o. je ugostiteljstvo s ciljem proširenja hrvatske gastronomske i turističke ponude na autentična povijesna jela i pića, prevenstveno s naglaskom na srednji vijek. Cjelokupni doživljaj posjetiteljima dodatno upotpunjuju ugostiteljski šator s grednom konstrukcijom, sličan šatorima kakvi su se koristili kroz povijest, namještaj od punog drveta te osoblje obučeno u skladu se periodom koji se predstavlja.

Sama ideja je nastala kroz višegodišnju suradnju udruge za oživljenu povijest Reda Čuvara grada Zagreba te Ureda za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba.

Tvrtka trenutno djeluje diljem hrvatske, prevenstveno na manifestacijama povijesne tematike zahvaljujući svom mobilnom objektu koji nosi umjetnički naziv “Taberna Muristan” u čast jeruzalemske četvrti u kojoj je osnovan viteški red Sv. Ivana, koje u svom primarnom konceptu prikazuje Red Čuvara grada Zagreba.

Izbor jela se trudimo prilagoditi koliko god je moguće periodu koji manifestacija pokriva te zahtjevima organizatora.

Kao što se pokazalo u praksi, na terenu predstavljamo ne samo mjesto gdje posjetitelji mogu pojesti i popiti nešto nesvakidašnje po razumnim cijenama već i popriličnu atrakciju koju sve više ljudi dolazi posjetiti. Tvrtka trenutno broji dva stalno zaposlenika te se trudimo maksimalno održati obiteljsku atmosferu među zaposlenicima ali i prema gostima.

Uz brojne pohvale i preporuke organizatora, posebne pohvale smo dobili od organizatora prvog regionalnog sajma kontinentalnog turizma Wellcone u svibnju 2016.

Iskustvo je pokazalo da objekt, kao i ponudu jela, možemo prilagoditi duhu manifestacije, kao i okolini. Primjera radi, na sajmu kontitnentalnog turizma “Wellcone” smo objekt postavili u zatvorenoj dvorani a u sklopu manifestacije zatvorenog tipa “The Elder Scrolls Chronicles LARP” smo klupe, stolove i kuhinju rasporedili po prostorijama dvorca Lukavec.

Fotografije s nekih od manifestacija na kojima smo sudjelovali možete vidjeti u našoj galeriji.